~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σβανάς του The Press Project

  Καλό σου ταξίδι στην χώρα των Αγγέλων, Σωτήρη  

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σβανάς. Την είδηση ανακοίνωσε η ιστοσελίδα thepressproject όπου και εργαζόταν ως αρχισυντάκτης. Ο Σωτήρης Σβανάς ήταν ο πρώτος εργαζόμενος του The Press Project που έδωσε το μισθό του για να βγεί το σήμα της ΕΡΤ στον αέρα. Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 18 Απριλίου στις 12.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ακολουθεί το κείμενο που υπογράφει ο Κώστας Εφήμερος.

Χάσατε τον άνθρωπό σας
Ο Σωτήρης Σβανάς, ο Αρχισυντάκτης μας, το ίδιο το ThePressProject, ο άνθρωπος σας δεν είναι πια ανάμεσά μας. Έφυγε από τη ζωή σήμερα. Μπορεί να μη σας λέει κάτι το όνομα, αλλά αφήστε με να σας εξηγήσω...
Αν μας παρακολουθείτε δεν θα βλέπατε συχνά το όνομα του Σωτήρη αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τον διαβάζατε καθημερινά. Σχεδόν όλα τα πρωτοσέλιδα μας, η καθημερινή σας ενημέρωση, η επιλογή των ειδήσεων για το ThePressProject γινόταν είτε από αυτόν είτε υπό τις οδηγίες του. Ήταν ο συνεκτικός μας κρίκος με την πραγματικότητα. Ήταν ο άνθρωπος μας και επειδή δεν τον ενδιέφερε ποτέ να υπογράψει τα κείμενα του αλλά αντίθετα τον ενδιέφεραν πάρα πολύ τα συμφέροντά σας ήταν και ο δικός σας άνθρωπος.

Ο 36χρονος Σωτήρης αφήνει πίσω του ένα παιδί 2,5 χρονών και μια υπέροχη γυναίκα να τα βγάλουν πέρα στον κόσμο που προσπάθησε να βελτιώσει. Είναι τώρα η οικογένειά μας. Δεν θα αφήσουμε τον μικρό Ορέστη να μεγαλώσει χωρίς να είμαστε δίπλα του για να του μάθουμε πόσο σημαντικός ήταν ο πατέρας του.

Γιατί εκτός από εμάς που φωνάζουμε και προκαλούμε φασαρία υπάρχουν στη ζωή και άνθρωποι πιο εργατικοί, πιο συγκεντρωμένοι και σίγουρα πιο αποτελεσματικοί και ο Σωτήρης ήταν ένας από αυτούς.
Όλοι εδώ στο ThePressProject είμαστε συγκλονισμένοι. Για τις επόμενες ώρες η σελίδα δεν θα λειτουργεί ή τουλάχιστον δεν θα λειτουργεί κανονικά. Ζητάμε την κατανόησή σας και το χρόνο να θρηνήσουμε για την απώλειά μας.
Όλων μας.
Η κηδεία του Σωτήρη θα γίνει το Σάββατο 18 Απριλίου στις 12.30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Αντί στεφάνου η Χρυσούλα θέλει να δώσουμε χρήματα στο Κοινωνικό Ιατρείο Ν.Φιλαδέλφειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου