~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ - ΑΝ ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...

ΑΝ ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ..

Φίλες και φίλοι του fb, θα μου επιτρέψετε να σας κουράσω με το να διαβάστε κάμποσες λέξεις που αναφέρονται στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος Δημοσιογράφων, με την υγειονομική ασφάλισή μας, καθώς και με την επικούρηση των συνταξιούχων, τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα, αλλά με κορύφωση τους τελευταίους 5 μήνες.
Η σημερινή κυβέρνηση καταργώντας με νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή, πέρυσι τον Σεπτέμβριο, τον μοναδικό πόρο που είχε το αυτοδιοίκητο Επικουρικό μας Ταμείο (Ενιαίος Ασφαλιστικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) με τον οποίον το ΝΠΙΔ Ταμείο μας πορευόταν επί 49 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε και τον οποίο πόρο δεν αντικατέστησε με άλλον όπως είχε συνταγματική υποχρέωση, άφησε τον ΕΔΟΕΑΠ να τρώει τα αποθεματικά του κεφάλαια, μέχρι που αυτά τελείωσαν τον περασμένο Μάη, όταν η εκλεγμένη (από εμάς τους μετόχους του) διοίκηση δεν είχε χρήματα στο ταμείο ώστε να καταβάλλει τόσο τις υποχρεώσεις της προς τα Φαρμακεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, όσο και τις επικουρικές συντάξεις. 
Μετά την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού για κήρυξη απεργίας διαρκείας σε ΌΛΑ ΤΑ ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια, η κυβέρνηση, μέσω του ΕΦΚΑ, χορήγησε έντοκο δάνειο στον Οργανισμό μας με εξόφληση στο τέλος του χρόνου, ύψους 10 εκ,. ευρώ. Το πως θα εξοφλείτο δεν μπήκε στον κόπο να μας το πει αφού ο Πόρος δεν υπήρχε, πια, και οι εργοδότες ΔΕΝ καταβάλλουν ουτε τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούν από τους εργαζόμενούς τους, χωρίς ουδέποτε και καμιά κυβέρνηση να προβει εναντίον τους στις ενέργειες που θα έκανε κατά οποιουδήποτε μικρομαγαζάτορα δεν κατέβαλλε τις εισφορές για τον υπάλληλό του... 
Τα χρήματα του δανείου αυτού συντήρησαν τον Οργανισμό μας για 4 μήνες μόνο και τ πρόβλημα παρουσιάστηκε και πάλι στο τέλος του Σεπτεμβρη, που -και πάλι- οι συνταξιούχοι μας δεν πληρώθηκαν τις συνταξεις τού Οκτωβρίου και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα ξαναπληρωθούν, ενώ τα ελάχιστα χρήματα που υπάρχουν δεν επαρκούν για πληρωμή των νοσηλείων -κάποια ιατρικά κεντρα δεν δέχονται παραπεμπτικά από τους γιατρούς του ΕΔΟΕΑΠ πλέον και ζητούν από τους ασφαλισμένους-άρρωστους να πληρωνουν αυτοί από την τσέπη τους τις υπηρεσίες που παρέχουν- ενώ σε λίγο και τα φαρμακεία δεν θα μας δίνουν τα φάρμακα που θα τους ζητάμε με συνταγες του ΕΔΟΕΑΠ, αφού δεν θα μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους!
Και όλα αυτά τα δυσμενή αφορούν 16.564 ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες!
Θα με ρωτήσετε τι ζητάμε; 
Μα τα αυτονόητα. 
1. Να νομοθετήσει η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση, τον πόρο που μας κατάργησε, όπως είχε κανει (σε υλοποίηση του Συντάγματος που αναφέρει ότι το κράτος φροντίζει για την παροχή Υγείας κλπ κλπ στους πολιτες του) η κυβέρνηση των συνταγματαρχών το 1968 όταν μας πήρε το Λαχείο Συντακτών και το μετέτρεψε σε Κρατικό Λαχείο και στη θέση του θέσπισε το Αγγελιόσημο, που επιβάρυνε τους διαφημιζόμενους στα ΜΜΕ με το οποίο πορευόμασταν μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αν και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ το εισέπραταν μεν, δεν το κατέβαλλαν δε χωρίς το υπουργείο Οικονομικών να προβαίνει ΠΟΤΕ στις αναγκαστικές ενέργειες που κάνει εναντίον του όποιου μικροεπιχειρηματία παρακρατά εισπρατόμενα υπέρ τρίτων χρηματικά ποσά!
2. Να υποχρεώσει η κυβέρνηση τους εργοδότες μιντιάρχες,μ νταβατζήδες της ενημέρωσης, να καταβάλλουν στο Ταμείο μας τις εργοδοτικές εισφορές αλλά και τα ποσά που παρακρατούν από πέρυσι τον Σεπτέμβριο (τουλάχιστον) από τους εργαζόμενούς τους και αφορούν τη συμμτοχή τους στην ασφάλιση και συνταξιοδότησή τους!
Αυτά και τιποτα άλλο. Δηλαδή να ξαναγίνει ο ΕΔΟΕΑΠ βιώσιμος όπως ήταν πριν τον καταστρέψει με την απόφασή της, που ήρθε να ολοκληρώσει τις αποφάσεις που είχαν αρχίσει να λαμβάνονται από την προκάτοχή της κυβέρνηση -Σαμαρά-Βενιζέλου.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΝ;
Ήδη εδώ και μερικές ημέρες, πρωτοπόροι συνάδλφοί μας με προεξάρχοιντα τον Θοδωρή Βαρίκο, ξεκίνησαν Απεργία Πείνας, στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας 20 και 22, εκεί που βρίσκονται τα κτίρια ΕΣΗΕΑ και ΕΦΚΑ, και απόχτες και σήμερα εντάχθηκαν στον αγώνα αυτό και οι συναδέλφισσες Αφροδίτη Υψηλάντη, Τζώρτζια Κοντράρου και Μαρίνα Βήχου, ενώ όπως φάινεται ο αριθμός των απεργών θα αυγαταίνει όσο περνούν οι μερες και δεν κάνει η κυβέρνηση αυτό που πρέπει και μπορεί να κάνει ΑΜΕΣΑ!
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΦΓΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ (εδώ από κατω, στη θέση των σχολίων αυτής της ανάρτησης), ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ.

Γιατί μετά από εμάς, αν ηττηθούμε εμείς οι Δημοσιογράφοι, σειρά παίρνουν άλλοι κλάδοι εργαζομένων, όπως αυτός των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας που προτίθενται οι μνημονιακοί μας κυβερνήτες να καταργησουν και το δικό τους αυτοδιοίκητο Επικουρικό Ταμείο. και μετά και άλλοι... και άλλοι.... και άλλοι.....
Προσπάθησα με απλά λόγια να σας κάνω κατανοητό το μέγα πρόβλημά μας.
Ευχαριστώ σας. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου