~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

«Οι Πρωτοπόροι του Πειραϊκού Τύπου», - εκθεση για τον πειραϊκό Τύπο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

 Από 5 έως 11 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά 

Εκθεση για τον πειραϊκό ΤύποΈκθεση-αφιέρωμα στον πειραϊκό Τύπο με θέμα: «Οι Πρωτοπόροι του Πειραϊκού Τύπου», θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και Κολοκοτρώνη), από τις 5 έως τις 11 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαρτίου, στις 18:30, στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά.

Ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Πειραιά, η Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) κυρία Μαρία Αντωνιάδου, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η εκδότρια και δημοσιογράφος της καθημερινής πειραϊκής εφημερίδας «Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» κυρία Κρυσταλία Ραϊση και ο εκδότης της καθημερινής πειραϊκής εφημερίδας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» κ. Σταύρος Καραμπερόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστεί σημαντικό αρχειακό υλικό εφημερίδων και περιοδικών που εκδόθηκαν στον Πειραιά, κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2014 12:22__________________
http://www.tovima.gr/media/article/?aid=573579

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου