~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δημοσιογράφοι - διαφημιστές του ΔΝΤ

        Δημοσιογραφία, ΔΝΤ, ΜΜΕ, Βουλή      
Έχουν ακουστεί πολλά για δημοσιογράφους τον καιρό
 του μνημονίου | EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Έλα να μάθουμε τα ονοματάκια τους, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που συμμετείχαν σε σεμινάρια του ΔΝΤ, ώστε να δίνουν «μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (πρώην ΔΝΤ) ήταν αποκαλυπτικός χθες στη Βουλή (το απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά): «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ως πάγια πολιτική να προσκαλεί δημοσιογράφους είτε στην Ουάσιγκτον είτε να διοργανώνει σεμινάρια στις χώρες-μέλη του προκειμένου να περάσει κάποια μηνύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, για τις πολιτικές του, προφανώς για να δώσει μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Έχουν ακουστεί πολλά για δημοσιογράφους τον καιρό του μνημονίου. Για τη«βρόμικη» δουλειά που κάνουν ώστε να περνούν τα... σωστά μηνύματα στον κόσμο. Το είχε δηλώσει άλλωστε και ο Γιάννης Πρετεντέρης, χωρίς ίχνος τσίπας:«Υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό». Και δεν το... έλεγε. Ο... δημοσιογράφος που... «ορκίζεται» πως «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».
Έχουν ακουστεί πολλά λοιπόν, όχι μόνο για δημοσιογράφους, αλλά και για άλλους παράγοντες, από οικονομολόγους έως και πανεπιστημιακούς. Για το ρόλο που έπαιξαν ως προπαγανδιστές του μνημονίου τα τελευταία χρόνια. Και όχι με τοαζημίωτο φυσικά. Αλλά αποδείξεις δεν υπάρχουν.
Η Βουλή απέστειλε αίτημα στο ΔΝΤ ώστε να πληροφορηθεί (κι εμείς μαζί, ελπίζουμε) ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν από το ΔΝΤ ώστε να μας μεταφέρουν «μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι συνάδελφοί μας που συμμετείχαν σε μία τόσο... επικίνδυνη αποστολή. Ώστε να ξέρουμε και τι είδους ενημέρωση μας προσφέρουν.
Πού ξέρετε, μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά τους και κάποιοι που θα στέκονται επικριτικά απέναντι στο ΔΝΤ, ανεξαρτήτως της ενημέρωσης που έλαβαν. Διότι προφανώς και η ενημέρωση δεν είναι κακό, συμβαίνει σε όλους τους τομείς της δημοσιογραφίας. Αρκεί να μη γίνεται στα... κρυφά και δημιουργεί υποψίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

__________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου