~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σταύρος Ψυχάρης: "Σε περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης θα προχωρήσω αμέσως σε κλείσιμο εντύπων ή και της εταιρείας στο σύνολο της"

Σταύρος Ψυχάρης: Κλείνω τα έντυπα και την εταιρεία στο σύνολό της ...

Δραματικές ώρες στον ΔΟΛ. Από χθες το βράδυ άρχισαν στη Μιχαλακοπούλου να ακούγονται οι βροντές πριν την καταιγίδα.

Μετά από πολυήμερη αναμονή και αδυναμία των στελεχών του Οργανισμού να απαντήσουν πότε θα γίνει καταβολή μισθοδοσίας, οι εκπρόσωποι εργαζομένων των ΝΕΩΝ και του Βήματος συναντήθηκαν με τον Αντώνη Καρακούση ο οποίος τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής έστω ενός 15νθημερου και ότι το Σεπτέμβριο το προσωπικό θα μείνει απλήρωτο ανεβάζοντας τα οφειλόμενα στους 4 μήνες.

O Καρακούσης επιπλέον δεν γνώριζε αν και πότε θα υπάρξει κάποια καταβολή στους εργαζομένους το προσεχές διάστημα. Ο διευθυντής του Βήματος ανέφερε στους σοκαρισμένους εκπροσώπους ότι τα ελάχιστα έσοδα που αναμένεται να μπουν στα ταμεία τις επόμενες μέρες (προφανώς ό,τι στείλει το πρακτορείο διανομής από τις εξαιρετικά περιορισμένες πια κυκλοφορίες των δύο εφημερίδων) θα πάνε όλα για κάλυψη των τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας.
Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν την ΕΣΗΕΑ η οποία επικοινώνησε με τον Καρακούση και του διεμήνυσε ότι πρέπει να γίνει άμεσα καταβολή κάποιου ποσού στους εργαζομένους αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η σε αναστολή απόφαση για απεργία διαρκείας που είχε ληφθεί προ καιρού για τον ΔΟΛ.
Ο Σταύρος Ψυχάρης από την πλευρά του δεν έκανε καμία κίνηση, συζήτηση ή παρέμβαση είτε προς την ΕΣΗΕΑ είτε προς τους εργαζομένους στον ΔΟΛ για όσα συνέβαιναν χθες στον Οργανισμό και φέρεται να αναχώρησε σήμερα για το εξωτερικό, έχοντας φροντίσει να διαμηνύσει μέσω των διευθυντών ότι σε περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης θα προχωρήσει αμέσως σε κλείσιμο εντύπων ή και της εταιρείας στο σύνολο της.

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αναμένουν τώρα να δουν αν, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, η απειλή για απεργιακή κινητοποίηση υποχρεώσει τη διοίκηση να βρει τελικά τρόπο να τους καταβάλλει κάποια χρήματα τις επόμενες μέρες.

Πάντως, η πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα διαρκείας βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις από πολλούς εργαζομένους που προτάσσουν το επιχείρημα ότι αν γίνει απεργία θα βάλουν μόνοι τους την ταφόπλακα στο μαγαζί και ότι οι εφημερίδες πρέπει να κυκλοφορούν κανονικά ακόμη και με απλήρωτο το προσωπικό με την ελπίδα ότι κάπου, κάπως, κάποτε θα βρεθεί μια κάποια λύση και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

____________
http://pikosapikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου