~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Αντίο στον δημοσιογράφο Βίκτωρα Νέτα.... «έφυγε» σε ηλικία 79 ετών

«Έφυγε» ο Βίκτωρ Νέτας

netas.jpg


Σε ηλικία 79 ετών «έφυγε» από κοντά μας, την Τετάρτη, ο αγαπημένος δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας, ο οποίος εργάστηκε αρχικά σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε, και έπειτα σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, όπως η Ελευθεροτυπία, Τα Νέα και Το Βήμα, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο Νέτας σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Κατά τη διάρκεια της Χούντας εξορίστηκε για τρία χρόνια (1968-70).
Στο παρελθόν ο ίδιος είχε παρουσιάσει πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ, με πιο γνωστή την εκπομπή «Μ' ανοιχτά χαρτιά» (1982-89). Είχε επίσης γράψει πολλά βιβλία, εμπνευσμένα από το έντονο ενδιαφέρον του και τη βαθιά γνώση του για την πολιτική ζωή του τόπου. 
Στην τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, ενώ στις δύο πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 1981 ως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.
Τη θλίψη του για το θάνατο εξέφρασε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σημειώνοντας πως «υπήρξε μαχητικός δημοσιογράφος και ιδιαίτερα ικανός πολιτικός αναλυτής. Προσέγγιζε την επικαιρότητα με διεισδυτική ματιά αλλά και ψυχραιμία.
»Εργάστηκε πάντοτε με σεβασμό στη δεοντολογία και αφήνει το δικό του προσωπικό στίγμα ως παρακαταθήκη για τους νεώτερους δημοσιογράφους. Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς και θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση διευκρινίζει ότι η κηδεία του Βίκτωρα Νέτα θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου