~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Απεργία δημοσιογράφων στη Λέσβο

ΛέσβοςΜΜΕεφημερίδεςδημοσιογράφοιαπεργίεςεπιθέσεις,ακροδεξιά

γράφει ο:
Γιώργος Παγούδης


Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μέσα ενημέρωσης της Λέσβου, από σήμερα στις 6 το πρωί έως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Την απεργία κήρυξε με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους δημοσιογράφους «να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί δυναμικά το μείζον πρόβλημα που αφορά στις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείται το δημοσιογραφικό λειτούργημα στη Λέσβο και τις συνεχιζόμενες απειλές κατά δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία που επιχειρούν να φιμώσουν τον μη αρεστό δημοσιογραφικό λόγο». Σήμερα, εξάλλου, διεξάγεται και η πρώτη δίκη κατηγορουμένου για τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε η δημοσιογράφος Ανθή Παζιάνου.
Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσαν 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν δύο ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο από ομάδα οκτώ - δέκα ατόμων, τη στοχοποίηση ενός μικρού κοριτσιού στη Λέσβο, επειδή φορούσε μαντίλι στο κεφάλι, αλλά και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε δημοσιογράφους και αλληλέγγυους πολίτες και συλλόγους.
Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποιες πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν προκειμένου οι αστυνομικές Αρχές να διερευνήσουν άμεσα και σε βάθος τις παραπάνω επιθέσεις και να αποδοθούν κατηγορίες βάσει του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, καθώς και σε ποιες περαιτέρω ενέργειες θα προβούν, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό ρατσιστικών επιθέσεων και να προλάβουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Αντίστοιχη ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
«Οι προτροπές σε πράξεις αυτοδικίας κατά δημοσιογράφων που εργάζονται στο νησί, καθώς και τα υβριστικά και απειλητικά σχόλια από ακραίους εθνικιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, απειλώντας αφενός τους λειτουργούς του Τύπου και καλλιεργώντας αφετέρου συνθήκες ανόδου του ρατσισμού στο νησί. Είναι σαφές πως επιβάλλεται ο άμεσος εντοπισμός και η δίωξη των εμπλεκομένων σε τέτοιες ενέργειες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δανέλλης.

Δίνει άλλοθι

Στην πλήρη υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής προχώρησε η ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ., δίνοντας άλλοθι σε όλα όσα έχουν συμβεί στη Μυτιλήνη, το τελευταίο εξάμηνο. Με μια ανακοίνωση -μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας- δικαιολογεί όλες τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που εξαπολύουν στοχευμένα εδώ και καιρό οι γνωστοί κύκλοι εναντίον δημοσιογράφων και κατηγορεί τους λειτουργούς του Τύπου ότι προσπαθούν να φιμώσουν «κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κατάσταση που επικρατεί». Η κομματική οργάνωση προσέφυγε στα δικαστήρια, επιρρίπτοντας την ευθύνη της εκδήλωσης των ακραίων φαινομένων στην κυβέρνηση και την πολιτική που εφαρμόζει στο μεταναστευτικό - προσφυγικό.
Μάλιστα, διερωτάται αν πριν από μερικούς μήνες πίστευε κανείς ότι «θα υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο σταυρός, γιατί, λέει, τρομάζει τους παράνομους μετανάστες!» ξεχνώντας προφανώς ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο στήθηκε εκεί που στήθηκε, όπως επίσης και ποιοι είναι αυτοί που απειλούν και βρίζουν νυχθημερόν την πρόεδρο της οργάνωσης που το κατήγγειλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με σχετική ανακοίνωση, κατηγορεί τη ΝΟΔΕ ότι αντιστρέφει την πραγματικότητα και ταυτίζεται απόλυτα με τις ακραίες ομάδες που το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί, προσφέροντάς τους ανοιχτά πολιτική κάλυψη. «Η ΝΟΔΕ δεν λέει τίποτα στην ανακοίνωσή της για την καταστροφή του μνημείου των προσφύγων στη Θερμή και την ανάληψη ευθύνης, γι’ αυτή τη δράση, από τη νεοφασιστική οργάνωση “Κρυπτεία”. Η ακροδεξιά στροφή της ΝΟΔΕ, όπως και συνολικά της Ν.Δ., είναι γεγονός. Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά ότι η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου απέναντι στην επικίνδυνη ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΟΔΕ και των κύκλων που καλύπτει πολιτικά είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία!», διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση.

*από την Εφημερίδα των Συντακτών: http://www.efsyn.gr/arthro/apergia-dimosiografon-sti-lesvo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου