~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Χωρίς φάρμακα η Λέρος - τραγική κατάσταση και τα τρία φαρμακεία του νησιού μας αδυνατούν να μας καλύψουν με φάρμακα.

Λάβαμε μια οργισμένη επιστολή που υπογράφεται από περισσότερους από 330 κατοίκους της Λέρου, οι οποίοι με τον πλέον δραματικό τρόπο περιγράφουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από την έλλειψη ακόμη και στοιχειωδών φαρμάκων.


* Οι πιο κάτω υπογεγραμμένοι κάτοικοι του νησιού της Λέρου των 8.500 κατοίκων στερούμεθα την στοιχειώδη φαρμακευτική αγωγή.

Και τα τρία φαρμακεία του νησιού μας αδυνατούν να μας καλύψουν με φάρμακα.

Λείπει το 90% των φαρμάκων, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν σταματήσει τη φαρμακευτική τους αγωγή (διαβητικοί, καρδιοπαθείς, χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα, υπερτασικοί), με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.
Αλλοι λαμβάνουν τα φάρμακά τους ταχυδρομικώς με επιπλέον χρηματικά έξοδα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κω, με επακόλουθο την πιθανή αλλοίωση των ευπαθών σκευασμάτων (ινσουλίνες, κολλύρια), με όποιες επιπτώσεις συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας.


Μένουμε σε ακριτική περιοχή, δεν θέλουμε επιβράβευση γι' αυτό, όμως κάντε κάτι γιατί πεθαίνουμε».


Έντυπη Έκδοση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου