~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα - Η κατάσταση της ελευθερίας της πληροφόρησης εξακολουθεί να είναι ανησυχητική.

 Reporters Without Borders 
<dcdesk@message.rsf.org>

Σας ευχαριστούμε όλους- We thank you all

      Αγαπητοί χορηγούς, τους φίλους, ανταποκριτές και τα μέλη του προσωπικού,
Δεν είναι εύκολο να τερματίσετε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Σύμφωνα με ψηλά μας, 75 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2013 μόνο και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους και 177 βρίσκονταν στη φυλακή ως το έτος πλησίαζε στο τέλος του. 
Η κατάσταση της ελευθερίας της πληροφόρησης εξακολουθεί να είναι ανησυχητική.
Πολλοί από εσάς εργάζονται όλοι έξω, μέρα και νύχτα, για τον οργανισμό μας. Μερικοί από εσάς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και γίνονται διαρκώς κινδύνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πληροφόρησης.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους σας! Είμαστε απείρως ευγνώμων προς εσάς για το θάρρος σας, τη δέσμευση και τη γενναιοδωρία. Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε για τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα για πολλούς λόγους, αλλά πάνω απ 'όλα επειδή εργάζεστε μαζί μας.
Για όλα τα άλλα, θα ήθελα να πω ότι, ενώ εμείς συνεχώς να κάνουμε περισσότερα, μας πόροι έχουν τεθεί σε κίνδυνο από την κρίση, η οποία έπληξε μας σκληρά. Είμαστε απεγνωσμένα έλλειψη ρευστότητας και ως εκ τούτου θα πρέπει να απευθύνουμε έκκληση σε σας και πάλι για την οικονομική σας υποστήριξη .
Γνωρίζω ότι η κρίση βοηθά κανέναν και ότι δεν είναι όλοι σε θέση να δώσει , αλλά θα κάνει μια μεγάλη διαφορά για την ελευθερία της πληροφόρησης, αν εκείνοι που είναι σε θέση επρόκειτο να δώσει, εντός των ορίων των δυνατοτήτων τους.
Τέλος, θα ήθελα να πω ότι, για τον αγώνα μας για λογαριασμό εκείνων που χρειάζονται ελεύθερα αναφερθεί ειδήσεις και πληροφορίες σε τάξη να ζουν με ελευθερία, κάθε δώρο, κάθε δολάριο μετράει .
https://donate.rsf.org/
Ευχαριστώ όλους σας, σας εύχομαι μια εορταστική παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και ελπίζω ότι οι στόχοι σας πραγματοποιήθηκε το 2014.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Christophe Deloire
Γενικός γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου