~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

«Έφυγε» ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης

  Αντίο στον Τριαντάφυλλο... 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με οδύνη την απώλεια του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.
Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου όπου, ως φοιτητής, την περίοδο της μεταπολίτευσης ανέπτυξε μεγάλη δράση στο φοιτητικό κίνημα. Από το 1977 έως το 1985 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της «Πανσπουδαστικής». Υπήρξε επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1988 στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» ως πολιτικός συντάκτης και εν συνεχεία εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυγή» έως το 1993. Διετέλεσε Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας «Εξουσία» και Διευθυντής των ραδιοφωνικών σταθμών «902 Αριστερά στα FM» και «Planet». Για έναν χρόνο υπήρξε Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Έθνος», ενώ από το 2001 μέχρι τέλους, εργάστηκε ως Διευθυντής Σύνταξης στην εφημερίδα «Ημερησία».
Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένα γνήσιο πολιτικό όν, όπως ομολογούν όλοι όσοι τον γνώρισαν. Ορμώμενος από την επαρχία και με προσφυγική καταγωγή, αντρώθηκε στην πολυτάραχη εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις, αρχικά μέσα από το ισχυρότερο πολιτικό κίνημα της εποχής, την ΕΦΕΕ, και στη συνέχεια από το δημοσιογραφικό του μετερίζι για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό του τόπου, μέσα από τις δικές του αταλάντευτες αρχές, τις οποίες δεν εγκατέλειψε ποτέ.
Αγωνιστής σε κάθε έκφανση της ζωής του, ακόμη και στον τρόπο που αντιμετώπισε τη μεγάλη περιπέτεια που του επιφύλαξε η μοίρα, δίδαξε ήθος, μαχητικότητα και θάρρος, σε όσους τον περιέβαλλαν όλον αυτόν τον καιρό με αγάπη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του και συνάδελφο Σοφία Φασουλάκη, τα τρία αγαπημένα παιδιά του και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.
Τα στοιχεία της κηδείας του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου