~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Οι ελληνικές εκλογές και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα διεθνή ΜΜΕ

   Διεθνής Τύπος    
 
 
Από τον Χρυσόστομο Λουκά *


Liberation
Η ώρα του Σύριζα.
Η ριζοσπαστική Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα οδεύει προς την νίκη στις εκλογές σε μια χώρα διαλυμένη από χρόνια λιτότητας.


Figaro
Ελλάδα: «Δεν πίστευα πότε ότι οι φίλοι μου θα ψήφιζαν Σύριζα»
Ο εδικός μας απεσταλμένος επισκέφτηκε την Κυριακή το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα εκλογικά κέντρα της Αθήνας. Για τους ψηφοφόρους η νίκη του Σύριζα μοιάζει διασφαλισμένη.

ΝΥΤ
Οι εκλογές στην Ελλάδα βάζουν επί τάπητος την λιτότητα έναντι του φόβου για το άγνωστο.
Ο αριστερός υποψήφιος με τον φλογερό λόγο δοκιμάζει την θέληση για αλλαγή, την ώρα που οι αντίπαλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.BBC
"Οι Έλληνες ψηφίζουν σε εκλογές που θα κριθούν στο νήμα".
Την Κυριακή οι Έλληνες ψηφίζουν για τις ιστορικές κοινοβουλευτικές εκλογές , με τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην λιτότητα και την Νέα Δημοκρατία να θεωρούνται πρωτοπόροι σε έναν αμφίρροπο αγώνα.

Guardian
Η Ελλάδα έτοιμη να απορρίψει την λιτότητα σε εκλογές υψίστης σημασίας.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον αριστερό αντιμνημονιακό Σύριζα καθαρό προβάδισμα αλλά το κόμμα ενδέχεται να μην εξασφαλίσει αυτοδυναμία για να κυβερνήσει χωρίς εταίρο.

DW
Τα μάτια της Ευρώπης στην Αθήνα καθώς οι Έλληνες πάνε στις κάλπες.
Οι Έλληνες ψηφοφόροι ψηφίζουν σε εκλογές που παρακολουθούνται στενά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ψήφος μπορεί να φέρει στην εξουσία ένα κόμμα που θέλει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου της Ελλάδας.

Al Jazeera
Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα σε εξέλιξη.
Οι κάλπες αναμένεται να βγάλουν κυβέρνηση με κορμό τον αριστερό Σύριζα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης.
Reuters
Σύμφωνα με το πρακτορείο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για μια ιστορική νίκη στις εκλογές. "Οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με την κάλπη να βγάζει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ".

Associated Press
"H Eλλάδα πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για το οικονομικό της μέλλον", γράφει το πρακτορείο Associated Press, στο οποίο αναφέρει επίσης ότι ο ΣYΡIZA είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών.

El Mundo
«Αν τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ... » Από ενδεχόμενη συμφωνία θα επωφεληθεί και το ισπανικό κόμμα Podemos. Στη σχέση των ΣΥΡΙΖΑ και Podemos αναφέρεται άρθρο της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, στο οποίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αν και παρουσιάζουν πολλές διαφορές, «το ένα θέλει να αντικατοπτρίζεται στον καθρέφτη του άλλου». 

EL PAIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου