~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το τελευταίο φύλλο της Independent

    εφημερίδες, Βρετανία, ίντερνετ   

independent-2-630.jpg

Η Independent γυρίζει... σελίδα
Η βρετανική εφημερίδα Independent κυκλοφορεί σήμερα για τελευταία φορά σε χαρτί, καθώς υλοποιείται η απόφαση να μετατραπεί σε μια αποκλειστικά ψηφιακή έκδοση, κίνηση που περιγράφεται στο τελευταίο άρθρο της σύνταξής της που τυπώθηκε ως μια «τολμηρή μετάβαση» και ένα «παράδειγμα για άλλες εφημερίδες σε όλον τον κόσμο».
Η Independent «ήταν πάντα γνωστή για την πρωτοποριακή δουλειά της και τη δημοσιογραφία παγκόσμιας κλάσης της και τούτη η ειδική έκδοση το αντανακλά αυτό. Η έκδοση αποτίει φόρο τιμής στην τεράστια συμβολή της ομάδας των συντακτών της, τωρινών και του παρελθόντος, σε αυτή την κληρονομιά, καθώς προσβλέπουμε στην εξέλιξή μας, στη μεγέθυνση της ψηφιακής, παγκόσμιας παρουσίας μας», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αμόλ Ράζαν, διευθυντής της εφημερίδας, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».
Το σημερινό -τελευταίο- πρωτοσέλιδο σε έντυπη μορφή | 
Η Independent ιδρύθηκε το 1986 από μια ομάδα δημοσιογράφων και ήταν μια από τις νεότερες εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Είναι η πρώτη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας που γίνεται αποκλειστικά ψηφιακή. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Στο απόγειό της, το 1989, η κεντροαριστερή εφημερίδα είχε κυκλοφορία 420.000 φύλλων καθημερινά, αλλά πρόσφατα είχε πέσει στις 40.000 φύλλα.
Πάνω από 100 δημοσιογράφοι αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της απόφασης να ανασταλεί η έντυπη έκδοση, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του «Guardian».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μόνο ψηφιακός ο «Independent» από τον Μάρτιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου