~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

"Φρούριο Ευρώπη" To σημερινό εξώφυλλο του Der Spiegel με την Ευρώπη ως φρούριο

"To σημερινό εξώφυλλο του Der Spiegel με την Ευρώπη ως φρούριο

Στη μέση βρίσκεται η Ακρόπολη, πάνω από την οποία κυματίζει η σημαία της ΕΕ. Από την Ακρόπολη ξεπροβάλει και η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία χαιρετά τα πλήθη προσφύγων που συνωστίζονται έξω από την περίκλειστη ΕΕ. Μια κριτική στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων της Άγκελα Μέρκελ και του περίφημου πλέον μότο της «Θα τα καταφέρουμε».
«Θα καταφέρουμε να διαλύσουμε την ανοιχτή Ευρώπη και να διακινδυνεύσουμε το μέλλον μας» γράφει σκωπτικά το περιοδικό στο εξώφυλλό του.

Στο ίδιο τεύχος ξεχωρίζουν επίσης εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Φρούριο Ευρώπη» για την κατακερματισμένη ευρωπαϊκή πολιτική στο πεδίο του προσφυγικού αλλά και τα νέα τείχη, κυριολεκτικά και μεταφορικά, που υψώνονται ανά την Ευρώπη.
Επίσης το Spiegel κάνει ένα μεγάλο οδοιπορικό από τα ανατολικά σύνορα της ΕΕ στο Αιγαίο μέχρι το βορειότερο άκρο της στον αρκτικό κύκλο, με άλλα λόγια από τη Σάμο μέχρι το νορβηγικό Κίρκενες, 5001 χλμ μακριά από το ελληνικό νησί.
Το περιοδικό διερωτάται «τι μέλλει γενέσθαι στην ευρωπαϊκό ήπειρο εάν κλείσουν τα εσωτερικά σύνορα; Ποιο θα είναι το νέο της πρόσωπο;». Το σίγουρο είναι ότι σε μία Ευρώπη χωρίς Σένγκεν το μέλλον είναι αβέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου