~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Η ΕΣΗΕΑ για το αυτόφωρο σε θέματα Τύπου

ΠΕΡΙ ΤΥΠΟΥ


Τροχοπέδη
στην δημοσιογραφική έρευνα
το αυτόφωρο

Άλλο ένα κρούσμα αυτόφωρης διαδικασίας για δημοσίευμα εφημερίδας υπήρξε σήμερα.

Μετά από μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα και της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα κινήθηκε η σχετική διαδικασία σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Ο διευθυντής, όμως, της εφημερίδας «DOCUMENTO» προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο οποίος τελικώς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα και άφησε ελεύθερο τον δημοσιογράφο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι το αυτόφωρο που προβλέπεται σε θέματα Τύπου συγκρούεται με την ελευθερία της έκφρασης και έχει αποδειχθεί τροχοπέδη στη δημοσιογραφική έρευνα. Η ΕΣΗΕΑ θέτει για μια ακόμη φορά το αίτημα της κατάργησης του αυτοφώρου για τους δημοσιογράφους.
Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου