~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018

Αντίο στον μάχιμο ρεπόρτερ Νίκο Γρυλλάκη....


Πολύ νωρίς...
Αυτό μόνο έχω να πω τώρα για τον αιφνίδιο θάνατο (χθες Σάββατο) του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη. Μόλις 55 χρονών. Κάπου τα ίδια χρόνια ξεκινήσαμε... Παθιασμένος με τη δημοσιογραφία, επίσης και με κάθε τι το κρητικό! Εργατικός! μπορεί να τονε πεις και εργασιομανή. Σε βρομιές και λαμογιές δεν εμπλέχτηκε αν και θα το μπορούσε αν ήθελε... και κάποιοι καταλαβαίνουν τι εννοώ... Τα ζύγια της ζωής του τα κράτησε... Πολύ θανατικό έχει πέσει τελευταία... Αλλά βλέπω και τον υπότιτλο στην ΕΡΤ και δεν μπορώ να μην εξοργιστώ με την αγραμματοσύνη που διαρκώς θριαμβεύει.. Η λέξη κατευόδιο, είναι σύνθετη, σημαίνει ακριβώς "καλό δρόμο", "καλό ταξίδι"... Εμπεριέχει τον όρο "καλό"... Επομένως το να γράφεις "καλό κατευόδιο" είναι ένας πλεονασμός που δεν έχει καμιά δικαιολογία, ούτε στον τύπο, ούτε στην ουσία... Μάλιστα είδα κι άλλον ένα τίτλο, που μπορείτε να τον πετύχετε στο διαδίκτυο: "Απεβίωσε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης". Μάλιστα! "Απεβίωσε από τη ζωή"...
-Δ.Τζ.


~~~~~~~~~~~

Η ΕΣΗΕΑ, έβγαλε μια ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, ο οποίος «έφυγε» απρόσμενα, σήμερα (Σάββατο 24) το πρωί, από τη ζωή, σε ηλικία 55 ετών.
Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1963 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηρακλείου.
Η δημοσιογραφία, όμως, τον κέρδισε από πολύ νωρίς κι άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά, ήδη από το 1981, σε τοπικές εφημερίδες της Κρήτης, στον Ρ/Σ της ΕΡΑ Χανίων και ως ανταποκριτής στην «Ελευθεροτυπία», τον «Ελεύθερο Τύπο» και την «Βραδυνή». Από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», αρχικά ως ελεύθερος ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως ρεπόρτερ του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, εργάστηκε στον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΈΝΑ» και στην ΕΤ1. Επίσης, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην «Απογευματινή», στην «Απογευματινή της Κυριακής» και στο «Χρηματιστήριο», ενώ η επαγγελματική του σχέση με την τηλεόραση της ΕΡΤ συνεχίστηκε αδιαλείπτως, μέχρι τον αδόκητο θάνατό του.
Για περισσότερο από 30 χρόνια είχε καθημερινή παρουσία και ατελείωτες ώρες στα ρεπορτάζ, τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, καλύπτοντας με υπευθυνότητα και συνέπεια κυρίως θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, υποδομών και μεταφορών.
Διετέλεσε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν μάχιμος ρεπόρτερ, με μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό του. Αγαπούσε τη δουλειά του και την έκανε πάντοτε με πάθος και ζήλο. Διακρινόταν για την εργατικότητά του, τη σεμνότητα, το ήθος του καθώς και για τη συναδελφική του αλληλεγγύη. Δυστυχώς, «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, στους συναδέλφους και τους φίλους του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στη σύζυγο και τον μονάκριβο γιο τους, καθώς και στους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.
Η κηδεία του Νίκου Γρυλλάκη θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στις 15.30, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αλίκαμπο Χανίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου