~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΩΡΩΝ ΥΠΕΡ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ – ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΜΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

(Σάββ. 02/08/14 – 16:50)


Με Αυγουστιάτικη τροπολογία της  Παρασκευής (01/08) αργά το βράδυ σεογκολογικό νομοσχέδιο έρχεται ηκυβέρνηση να προσφέρει πλήθος ανεκτίμητων δώρων σε μεγαλο-εκδότες καιμεγαλο-καναλάρχες, ενώ από την άλλητσεκουρώνει μέχρι εξαφανίσεως το αγγελιόσημο, δίνοντας περίπου τη χαριστική βολή στα ταμεία και τις συντάξεις των εναπομεινάντων ασφαλισμένων δημοσιογράφων.
Η τροπολογία αυτή συνετάχθη τόσο βιαστικά ώστε ακόμα και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έφτασε κατά πρωτοφανή τρόπο, που δεν έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να σημειώνει ότι δεν πρόλαβε λόγω ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων να συντάξει την έκθεση του με την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τροπολογίας.


Συγκεκριμένα το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει επί λέξει:
«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της Έκθεσης, δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και την εκτίμηση των οικονομικών αποτελεσμάτων»
Η δήλωση αδυναμίας του Γενικού Λογιστηρίου να συντάξει έκθεση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων της τροπολογίας καθιστά την τελευταία πολιτικά έκθετη και νομικά άκυρη.
Τροπολογίες εξπρές για τις οποίες, μάλιστα, δεν υπάρχει έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματαπου παράγουν σε βάρος του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, δεν μπορούν να έχουνκαμμία απολύτως νομική βάση.

  ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  

Με την συγκεκριμένη τροπολογία 22 σελίδων, η οποία έχει οσμή εκλογών, υιοθετούνται όλα τα αιτήματα των μεγάλων εκδοτικών και τηλεοπτικών συγκροτημάτων και διευκολύνονται οι συγχωνεύσεις, ενώ παρατείνεται επ' αόριστον το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών.
Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη κύρωση της σύμβασης δωρεάς ανάμεσα σε... δυο ογκολογικά νοσοκομεία, μεταξύ των άλλων:
- Μειώνει δραστικότατα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, το ύψος του αγγελιόσημου επί των διαφημίσεων που ενισχύει ως «εργοδοτικός» πόρος το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων (ως γνωστόν η εργοδοσία των μέσων δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές για το δημοσιογραφικό προσωπικό), αφού το ύψος του αγγελιόσημου θα υπολογίζεται τώρα, κατά την τροπολογία, όχι με βάση τον τιμοκατάλογο αλλά με βάση την τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο, «όπως αυτή προκύπτει μετά την αφαίρεση της τυχόν χορηγούμενης έκπτωσης». Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι με αυτή την διάταξη το λεγόμενο αγγελιόσημο θα εξαερωθεί, χωρίς όμως και οι εργοδότες να αναλαμβάνουν καμιά υποχρέωση.
- επιτρέπει συγχωνεύσεις, κάθετες και οριζόντιες και κάθε μορφής συνέργειες μεταξύ εκδοτικών ομίλων.
- επιτρέπει επίσης την χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ για το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού που απαιτείται από τον νόμο.
-καταργεί τα όρια "δεσπόζουσας θέσης" ενημερωτικών Μέσων επιτρέποντας και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων. Δίνει επίσης την δυνατότητα σε ΜΜΕ που έχουν άδεια ενημερωτικού σταθμού να αυτοχαρακτηριστούν μη ενημερωτικά.
-καταργεί τις επιστροφές στη διαφήμιση τις οποίες τα ΜΜΕ έπρεπε να επιστρέφουν στο τέλος του έτους στα media shops που μεσολαβούσαν για την διαφήμιση.
-προβλέπει την παράταση του υποτιθέμενου προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών.
Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την τροπολογία εδώ.

Σάββατο 02 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου