~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................... Διαδικτυακή περιοδική έκδοση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης * ..με ειδήσεις * άρθρα * ...υπεύθ. σύνταξης: Πάνος Σ. Αϊβαλής * ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη. Νίκος Μπελογιάννης

Περί οράματος για το κοινό μέλλον της Ευρώπης βέβαια, ας μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Ζερβονικολάκη



Η κηδεία του δημοσιογράφου και συγγραφέα, που έφυγε από τη ζωή χθες (Πέμπτη) σε ηλικία 66 ετών, θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου από το Κοιμητήριο Βύρωνα.
Η Ένωση Συντακτών εκφράζει σε ανακοίνωσή της τη θλίψη της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Ζερβονικολάκη.
«Ο Νίκος Ζερβονικολάκης γεννήθηκε το 1948 στο χωριό Λάστρος Λασιθίου και, αφού τελείωσε τις σπουδές του στη Σητεία της Κρήτης, φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από πολύ νωρίς τον κέρδισε το δημοσιογραφικό επάγγελμα, ξεκινώντας μαθητής ακόμα στο Γυμνάσιο να εργάζεται σε εφημερίδες και περιοδικά: «ΒΗΜΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», «ΓΝΩΜΗ», «ΕΘΝΟΣ», «ΦΑΝΤΑΖΙΟ», «ΤΑΞΙΔΙ», «ΔΙΑΚΟΠΕΣ», ΠΑΝΘΕΟΝ», «ΕΙΚΟΝΕΣ» αλλά και στους Τ/Σ «MEGA CHANNEL», «ΕΡΤ» και «STAR CHANNEL», όπου και εργάστηκε στη σύνταξη των ειδήσεων.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφία, πλούσιο είναι το λογοτεχνικό του έργο καθώς εξέδωσε δεκαέξι βιβλία και ανάμεσά τους τρία ιστορικά μυθιστορήματα. Το 2006, το βιβλίο του «Ταυροκαθάψια στο παλάτι της Κνωσού» τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Τάξεως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογοτεχνών.
Ο Νίκος Ζερβονικολάκης υπήρξε σεμνός και προσηνής και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματικότητα και για την προσήλωσή του στη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του στιγμή.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και ιδιαίτερα προς τη σύζυγό του Έφη Καραγεώργου, επίσης δημοσιογράφο, και τον γιο του Ορέστη».
Η κηδεία του Νίκου Ζερβονικολάκη θα γίνει το Σάββατο, 16 Αυγούστου, στις 11 π.μ., από το Νεκροταφείο Βύρωνα.
14/08/14ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου